søndag 6. september 2015

På pinnene... høsten sjæl

Jeg er en av de som klarte seg gjennom  en heller laber sommer. Faktisk ble jeg litt irritert da "sommeren kom for fullt" i midten av august. Jeg syntes egentlig det var på tide med høst.

Nå, derimot, er endelig høsten her! Jeg feirer med å strikke det jeg tenker er Den Ultimate Høstgenseren, nemlig Hawser fra Brooklyn Tweed. Genseren oppfyller krav jeg mener høstgensere bør oppfylle: den er stor og romslig, har fletter og strikkes i et rustikt garn. Størrelsen på flettene gjør genseren annerledes fra så mange andre flettegensere.

Jeg innrømmer det gjerne, jeg er helt forstyrra etter Brooklyn Tweed! Og nå er endelig garnet deres til salgs i Norge. Det blir nok ikke noe jeg kommer til å storhandle, men et plagg her og der vil jeg unne meg.

Dette garnet var riktignok ikke til salgs i Norge da jeg fylte år i april, og da jeg bestemte meg (selvfølgelig) for å kjøpe garn for litt bursdagspenger jeg hadde fått. Jeg visste jeg ville strikke ovennevnte genser, og etter litt tenking, falt valget på Embla fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Dette garnet har utrolig mange farger  å velge mellom, og har god løpelengde. Det er ikke så veldig mykt, men jeg regner med at det bedrer seg etter vask. Jeg har ikke sett så mye av dette garnet rundt omkring, og jeg føler det kanskje er litt undervurdert? Min tanke er i hvert fall at ser man på fargeutvalg, løpelengde og robusthet, så vil jeg foretrekke det framfor andre garn i samme kategori (f.eks. Peer Gynt og Rauma 3-tråds). Det strikkes utmerket med en strikkefasthet på 18 masker per 10 cm, en strikkefasthet man ofte støter på i amerikanske oppskrifter.

Mitt valg falt på fargen cognac. Jeg liker den svært godt! Den er ikke for oransje og det er en skikkelig høstfarge. En farge for meg, med andre ord.


hawser1

Etter en tur-retur til Göteborg forrige helg fikk jeg virkelig fart i sakene. Begge ermene ble strikka i løpet av helga! Det er helt fantastisk å plutselig strikke med (forholdsvis) tjukt garn, når man har strikka med finullgarn og Shetland soft en stund...

Nå er jeg snart ferdig med bolen, og jeg gleder meg til det endelige resultatet! Og ikke minst resten av høsten, som kommer til å bli en real Brooklyn Tweed-fest (pluss litt Kofteboken, da).

Goood høst.