søndag 30. august 2015

#16 / 2015: Mer fra Vintagestrikk

Ja, nummer 14 og 15 skal få en post seinere...

Det har vært stille på bloggen i sommer! Ikke fordi jeg har vært på latsiden hva strikking angår, men fordi jeg ikke har kunnet dele strikkeprosjektene mine her, da de har vært gaver. Nå er i midlertid gavene overrukket og de kan deles med det store Internett! Det er likevel et annet prosjekt som skal omtales i dette innlegget.

La meg først ta en liten sommer-oppsummering. Jeg leverte masteroppgaven min den første juni, deretter måtte jeg hive meg rundt for å lese til geometrieksamen den sjette juni (en lørdag, folkens! Jeg besto, heldigvis). Den åttende juni forsvarte min kjære sin egen masteroppgave, deretter flyttet vi ut av leiligheten vår og neste dag kjørte vi fra Trondheim til Sandefjord.

De neste dagene ble brukt til å flytte inn, svi av mange penger på Voksenting (hvitevarer i fleng!), og skru. Jeg er blitt en røver på å skru! Samtidig hadde jeg bestemt meg for at Vossekofter var utmerkede bryllupsgaver til min venninne og hennes tilkomne som skulle gifte seg i Voss i august. Jeg har derfor brukt resten av sommeren til å strikke så gnistene føyk fra strikkepinnene.

Likevel skal jeg ikke snakke om det nå! (Det krever liksom mer jobb...) De gangene jeg trengte et mer portabelt strikketøy (og det var ikke mange ganger) strikka jeg på Med åpne diagonale masker fra boka Vintagestrikk. Ravelry kan fortelle at den ble påbegynt andre mai, men så skjedde det jo mye andre strikkegreier i mai, så... (pluss skriving av ovennevnte masteroppgave!)

Denne uka har jeg hatt mye pendling! Litt store avstander mellom jobb- og studiested har ført til det. (Ja, nå jobber jeg som lærer mens jeg utdanner meg til å bli nettopp dette, på papiret altså.) Og pendling er det beste vekstvilkår for strikketøy. Når i tillegg foreleseren min sa at det var greit at jeg strikka i forelesningene... Ja, da fikk det fart på denne genseren..:


Vintage sweater

Åh, den er SÅ FIN! Jeg tør påstå at den ble mer vellykka enn den forrige. Garnet er fortsatt det samme; Malsen og Mor Shetland Soft er et fantaaaastisk garn, så tynt, lett, mykt, varmt, osv. Jeg elsker det.


Vintage sweater

Fargen er virkelig flott også - lilla tistel. Passe dempet, og passer fint med farger jeg liker å bruke. (Den ser bl.a. fantastisk ut med oransje, åhåhåhå.)


Vintage sweater

Men - ferdig med strikkinga blir man jo aldri. Nå er jeg godt i gang med Den Ultimate Høstgenseren fra Brooklyn Tweed - stay tuned! I garnet Embla fra Hillesvåg. Tjukke pinner. Jeg bruker nr fem! FEM! Det er fantastisk! Jeg er ferdig med ermene alt. Jeg kan røpe at genseren blant annet har tjukke feite fletter. Deilig.

Det var alt for denne gang!